Britse psychiaters onderzoeken afweersysteem als bron schizofrenie


Britse psychiaters onderzoeken of een antistof die inspeelt op de immuuncellen in de hersenen kan helpen bij de behandeling van schizofrenie. Volgens De Morgen is het voor het eerst dat een psychiatrische studie zich richt op problemen met het afweersysteem van het lichaam. Het onderzoek is opgestart nu er steeds meer aanwijzingen zijn dat bijvoorbeeld een bipolaire stoornis of een depressie kan worden veroorzaakt door een slecht functionerend immuunsysteem. Door de behandeling van de problemen met het afweersysteem zouden mogelijk ook de psychologische klachten worden verlicht.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).