Dhow van oceaanplastic en slippers


Een traditioneel Arabisch vrachtschip gemaakt van slippers en plastic uit de oceaan – Keniaanse recycle-activisten maken er 1. Dat meldt Al Jazeera. In het meer dan 18 meter lange schip worden uiteindelijk 200 duizend ontgeurde slippers en 45 ton gerecycled oceaanplastic verwerkt. Als het klaar is, zal het schip naar Zuid-Afrika zeilen. De makers willen zo mensen bewuster maken van het verwoestende effect van plastic dat in zee terechtkomt. Daarnaast vragen ze aandacht voor het uitstervende ambacht van de traditionele botenmakerij.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).