‘Duitsland kan zonder bruinkool’


Duitsland heeft ook zonder bruinkoolcentrales voldoende energie tot zijn beschikking. Dat meldt IPS op basis van onderzoek van de denktank Agora Energiewende. Als Duitsland de uitvoer van elektriciteit vermindert, hoeft het sluiten van bruinkoolcentrales niet te betekenen dat het afhankelijk wordt van de invoer van elektriciteit. Bruinkool is een fossiele brandstof die bij verbranding veel CO2-uitstoot veroorzaakt. De centrales zijn een delicaat thema aan de onderhandelingstafel bij de Duitse regeringsvorming, omdat de liberale FDP ze wil openhouden terwijl de Groenen ze willen sluiten.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).