Eerste genreparatie in lichaam van een patiënt


Voor het eerst heeft een patiënt een genreparatie in het lichaam ondergaan. Dat schrijft NRC. Het gaat om een Amerikaanse man die lijdt aan het syndroom van Hunter, een erfelijke stofwisselingsziekte. In het ziekenhuis kreeg hij een infuus met enzymen om de fout in zijn genen te herstellen. Het is voor het eerst dat deze behandeling in het lichaam van de patiënt is gedaan. Bij andere aandoeningen werd het DNA van witte bloedcellen in het laboratorium bewerkt en daarna weer in het lichaam teruggeplaatst. Als het experiment een succes blijkt, wil het biotechnologiebedrijf de behandeling ook bij andere patiënten met soortgelijke stofwisselingsziektes gaan testen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).