Filmfestival in Kashmir moet bioscopen doen herleven


Een filmfestival in het Indiase Kashmir wil een nieuwe generatie kennis laten maken met de bioscoop. Dat schrijft Al Jazeera. De deelstaat kende ooit een bloeiende filmcultuur, maar door de uitbraak van gewapende conflicten werden veel bioscopen gesloten. De gebouwen dienden vervolgens decennialang als bijvoorbeeld ziekenhuis of militaire basis. Hierdoor konden mensen jarenlang niet naar de bioscoop. De initiatiefnemers hopen met het festival inwoners enthousiast te maken en zo de bioscopen nieuw leven in te blazen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).