Grote omgekeerde tonnen tegen geluidsoverlast


Vattenfall gaat een windpark op grote tonnen bouwen om geluidsoverlast te bestrijden. Dat meldt DuurzaamBedrijfsleven. Normaal gesproken wordt de fundering voor offshore windmolens gelegd door grote palen in de zeebodem te heien. Dit zorgt voor veel geluidsoverlast en verstoort het zeeleven. Het gebruik van zogeheten suction buckets kan dit voorkomen. De enorme tonnen van soms wel 12 meter hoog worden omgekeerd aan een frame bevestigd waarop de windmolens komen te staan. Door water uit de tonnen te pompen ontstaat een drukverschil en worden de tonnen zo goed als geruisloos in de zeebodem gedrukt. Vattenfall past de techniek voor het eerst toe in de baai van Aberdeen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).