Hondenbezitter kleinere kans vroegtijdige dood

© by Maartje Fontani & Frits

Hondenbezitters hebben een kleinere kans om vroegtijdig te overlijden. Dat meldt Scientias op basis van Zweeds onderzoek. De wetenschappers bekeken de gegevens van miljoenen Zweden tussen de 40 en 80 jaar oud over een periode van 12 jaar. Van hen was bekend wanneer en waarom zij een bezoek aan het ziekenhuis brachten, maar ook of zij wel of geen hond hadden. Uit het onderzoek bleek dat het bezitten van een hond verband hield met een lagere kans op elke oorzaak van een vroegtijdige dood, met name onder alleenstaanden. Vervolgonderzoek moet uitwijzen hoe dit verband tot stand komt.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).