IJslands bedrijf zet in op waterstof


Het IJslandse bedrijf Skeljungur installeert volgend jaar waterstofpompen bij bestaande pompstations. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Het bedrijf ziet in het gebruik van het milieuvriendelijke waterstof een belangrijk alternatief voor elektrisch rijden. Zo zijn de waterstofmotoren in de koude winters volgens Skeljungur veel betrouwbaarder dan batterijen van een elektrische auto. Het waterstofgas zal worden opgewekt met behulp van een nieuwe elektrolyse-installatie.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).