Inwoners Goma profiteren van houten fiets


Houten fietsen bieden jongeren van de Congolese stad Goma de mogelijkheid om in hun levensonderhoud te voorzien. Dat meldt de BBC. De stad ligt dicht bij de grens met Rwanda. Sinds de jaren ‘90 van de vorige eeuw trekt de stad veel vluchtelingen, die vaak in armoede leven. De fietsen, chukudu genaamd, worden gemaakt van hout en oude onderdelen van motorfietsen en vrachtwagens. Door met hun fietsen in opdracht pakketten te vervoeren, weten veel arme inwoners nu hun levensomstandigheden te verbeteren.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).