Jezelf zien als niet-roker helpt bij stoppoging


Om succesvol te stoppen met roken is het belangrijk jezelf te zien als niet-roker. Volgens psycholoog Eline Meijer gedragen mensen zich het liefst op een manier die past bij hun identiteit. Rokers die zichzelf kunnen zien als niet-roker zijn daarom meer geneigd om te stoppen en vallen minder snel terug in hun oude gedrag. Afgelopen maandag promoveerde Meijer aan de Universiteit Leiden op haar onderzoek naar de relatie tussen identiteit en rookgedrag. De promovenda stelt dat met de resultaten nieuwe behandelingen of interventies kunnen worden ontwikkeld om meer rokers te laten stoppen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).