Kwartier lopen per dag goed voor kinderen


Een kwartiertje lopen per dag zorgt voor minder ruzie in de klas. Ook is het goed voor het concentratievermogen van de kinderen en luisteren ze beter naar de leerkracht.  Dat meldt De Morgen op basis van een studie die gedaan werd onder 7 Belgische scholen die meededen aan het project ‘One Mile a Day’, waarbij leerlingen dagelijks ruim anderhalve kilometer liepen. Volgens een van de onderzoekers heeft samen bewegen ook een positief effect op de relatie tussen kinderen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).