Lessen martial arts maken Congolese vrouwen weerbaar


Lessen in martial arts maken vrouwen in het Congolese Bukavu weerbaarder. Veel vrouwen die deelnemen aan de lessen zijn slachtoffer van seksuele intimidatie of verkrachting. Seksueel geweld is een groot probleem in het Afrikaanse land. Volgens Al Jazeera maken met name gewapende groeperingen in het oosten van Congo zich schuldig aan seksueel geweld. De weerbaarheidslessen helpen de vrouwen bij de verwerking en het opbouwen van zelfvertrouwen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).