‘Meer onderzoek naar moerassige veenwouden Congo noodzakelijk’


Wetenschappers pleiten voor meer onderzoek en maatregelen om de moerassige veenwouden in Congo te beschermen. Dat schrijft The Guardian. Deze wouden slaan per hectare zo’n 2000 ton aan CO2 op en kunnen worden ingezet om klimaatverandering te beperken. Toch zou het belang van de tropische gebieden nog nauwelijks door regeringen worden onderkend. Om de rol van de natuurgebieden aan te tonen, pleiten wetenschappers en milieuorganisaties voor een uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Op basis van deze resultaten kunnen vervolgens internationale maatregelen worden genomen om het natuurgebied te beschermen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).