‘Nederlandse bedrijven investeren weer fors in onderzoek en ontwikkeling’


Nederlandse bedrijven investeren weer fors in onderzoek en ontwikkeling. Dat schrijft Het Financieele Dagblad op basis van een onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vorig jaar staken bedrijven nog 2,1 procent van hun omzet in onderzoek en ontwikkeling. Dit jaar is dat percentage meer dan verdubbeld. Deze toename zou mede te verklaren zijn door de positieve economische vooruitzichten en de opkomst van technologieën als 3D-printen, robotisering en kunstmatige intelligentie. Volgens hoogleraar Henk Volberda zullen bedrijven alleen van deze nieuwe technologieën profiteren, als ze ook in de kennis en vaardigheden van hun medewerkers investeren.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).