Politie experiment met drones bij opsporing wegpiraten


De Franse politie experimenteert met de inzet van drones voor het opsporen van wegpiraten. Dat meldt de site Bright. De drones maken beelden van het verkeer en zenden ze deze door aan agenten in de buurt. Als op de beelden te zien is dat automobilisten bijvoorbeeld roekeloos rijden, kan de politie snel uitrukken om hen te arresteren. Volgens de Franse politie zijn de drones erg handig omdat automobilisten niet door hebben dat zij in de gaten worden gehouden. Ook is deze manier om het verkeer in de gaten te houden een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld de inzet van helikopters.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).