Schapen herkennen gezichten van foto’s


Schapen die het gezicht van Barack Obama herkennen op foto’s – het is mogelijk na een training. Dat schrijft Deutsche Welle op basis van recent onderzoek. Tijdens een experiment leerden wetenschappers de deelnemende schapen een viertal beroemde personen te herkennen door ze te belonen met eten als zij naar een foto van deze celebrities liepen. In de tweede fase van de test moesten de dieren kiezen uit twee foto’s. Liepen de schapen naar de foto van de ingestudeerde beroemdheid, dan werden de dieren opnieuw beloond. Meer inzicht in de manier waarop schapen leren, zou waardevol kunnen zijn voor de behandeling van ziektes die de cognitieve vermogens aantasten, zoals Huntington.

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).