Schilderijscanner Rijksmuseum kan helpen bij misdrijven


De schilderijscanner van het Rijksmuseum zou kunnen helpen bij het oplossen van misdrijven. Dat schrijft de Volkskrant op basis van onderzoek van onder meer het Nederlands Forensisch Instituut. De scanner wordt normaal gesproken gebruikt om schilderijen van bijvoorbeeld Rembrandt en Van Gogh te bestuderen. Met het röntgenapparaat kunnen objecten millimeter voor millimeter worden onderzocht op de aanwezigheid van bijvoorbeeld ijzer of zink. Volgens de studie zou het apparaat ook zeer waardevol zijn bij de opsporing van bijvoorbeeld DNA-materiaal op kledingstukken. Het forensisch instituut beschikt momenteel nog niet over een eigen schilderijscanner, maar wil bij het onderzoeken van complexe bewijsstukken graag gebruik maken van het apparaat van het Rijksmuseum.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).