Schoolmaaltijden koken op mensenpoep


Het klinkt niet smakelijk, maar in Noord-Tanzania worden binnenkort schoolmaaltijden bereid op gas gewonnen uit menselijke ontlasting. Dat meldt OneWorld. Een Nederlandse stichting legt hier samen met een lokale partner biogassystemen aan. Het gebruik van biogas door de scholen heeft een aantal voordelen ten opzichte van brandhout. Zo besparen leerlingen tijd doordat ze niet langer hout hoeven te sprokkelen. Omdat er minder bomen hoeven te worden gekapt en er geen schadelijke rook van brandhout meer is, is de overstap bovendien gunstig voor het milieu. In het gas is niets van de poepgeur terug te vinden.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).