Steeds meer Nederlanders bezoeken musea, theater en bioscoop


Musea, poppodia en bioscopen in Nederland trekken steeds meer bezoekers. Dat schrijft de Nationale Onderwijsgids op basis van een onderzoek van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hieruit blijkt dat 90 procent van de Nederlanders jaarlijks ten minste één keer naar een culturele voorstelling, tentoonstelling of festival gaat. De bezoekersaantallen van de meeste culturele sectoren zijn tussen 2009 en 2016 toegenomen. Met name musea weten steeds meer publiek te trekken. Zo steeg het aantal mensen dat musea voor beeldende kunst bezocht in deze periode met bijna 90 procent. Deze groei is onder meer te verklaren door de heropening van het Rijksmuseum.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).