Succesvolle herintroductie rode eekhoorn Schotland


De herintroductie van de rode eekhoorn in Schotland lijkt een succes. Dat meldt The Guardian. De dieren waren vrijwel volledig uit hun natuurlijke omgeving verdwenen door inkrimping van de bossen, ziektes en concurrentie van de niet-inheemse grijze eekhoorn. Vorig jaar werden tientallen rode eekhoorns uitgezet in het noordwestelijke deel van de Highlands. Nu blijkt dat de populatie zich op natuurlijke wijze verder heeft uitgebreid. Deze toename zorgt ervoor dat meer, door de eekhoorntjes begraven boomzaden, wortel kunnen schieten.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).