Vancouver dringt fietsendiefstal terug met app


Vancouver weet met behulp van een app de diefstal van fietsen met succes terug te dringen. Dat schrijft The Guardian. Fietsendiefstal was nog geen twee jaar geleden een groot probleem in de stad; het aantal fietsen dat er jaarlijks werd gestolen was het hoogste van heel Canada. Om dit probleem aan te pakken is een app ontwikkeld, waar mensen hun fiets kunnen registreren en waar ook de politie toegang toe heeft. Bovendien worden de geregistreerde fietsen gelabeld. De inzet van de app blijkt diefstal fors te ontmoedigen: inmiddels is het aantal gestolen fietsen in de stad met 70 procent afgenomen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).