Voetbal helpt Mazahua-vrouwen positie te verbeteren


Voetbal helpt Mazahua-vrouwen in Mexico om hun positie te verbeteren. Volgens Al Jazeera hebben mannen van deze traditionele stam een zeer dominante rol. Vrouwen hebben weinig inspraak en zijn bovendien regelmatig het slachtoffer van fysiek en seksueel geweld. Een ngo hoopt hier met behulp van voetbal verandering in te brengen en de vrouwen een plek te bieden waar zij hun ervaringen kunnen delen. Tijdens de trainingen worden gevoelige onderwerpen besproken, zoals seksuele rechten en anticonceptie.Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).