April: Vluchtelingen brengen Sant‘Alessio weer tot leven


De toestroom van vluchtelingen zorgt ervoor dat het Zuid-Italiaanse Sant’Alessio weer tot bloei komt. Dat meldt de site The Local. In de afgelopen decennia trokken veel inwoners vanwege economische mogelijkheden naar het noorden van Italië. Dit zorgde voor leegstand en vergrijzing. Om deze trend te keren zijn de leegstaande huizen nu beschikbaar gesteld aan migrantenfamilies. De nieuwkomers krijgen ondersteuning bij hun nieuwe leven in het dorp en volgen Italiaanse les. Dankzij de aanwezigheid van de vluchtelingen zijn voorzieningen als de supermarkt, de apotheek en een café weer geopend.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).