Augustus: Doorbraak in bestrijding aardappelziekte


Een nieuw aardappelras dat bestand is tegen aardappelziekte kan het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de landbouw sterk omlaag brengen. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Wereldwijd richt de schimmel phytophthora jaarlijks zo’n 10 miljard euro schade aan. In de Nederlandse landbouw is dan ook meer dan de helft van de bestrijdingsmiddelen gericht tegen de veroorzaker van de aardappelziekte. Het Nederlandse bedrijf Solynta heeft nu een aardappelras ontwikkeld, dat in hogere mate immuun is tegen de schimmel. Naar verwachting kan het ras over enkele jaren worden geteeld.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).