Australische burgers tellen kikkers met FrogID


Burgers in Australië helpen bij het in kaart brengen van de leefgebieden van honderden kikkersoorten. Dat meldt de BBC. Voor biologen is het vrijwel onmogelijk om alle kikkersoorten in het uitgestrekte land nauwkeurig te bestuderen. Dankzij de app FrogID die het Australian Museum vorige maand lanceerde, is dit nu een stuk gemakkelijker. Met de app kunnen deelnemers aan het citizen science project geluidsopnames van kikkers maken en uploaden. Omdat elke soort zijn eigen geluid heeft, levert dit waardevolle informatie op over het aantal kikkers, hun habitat en voortplantingscyclus. Wetenschappers hebben bovendien goede hoop dat met de app nieuwe soorten worden ontdekt.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).