Bericht van Kasper van der Meulen: ‘Terugblikken op microniveau’


De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Vandaag Kasper van der Meulen, oprichter van MindLift Learning en auteur van het boek MindLift – Mentale Fitness voor het Moderne Brein.


Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.

Zo richting het eind van het kalenderjaar als de dagen donkerder en korter beginnen te worden, gaan we collectief terugblikken op het afgelopen jaar. De highlights en dieptepunten worden besproken en de balans wordt opgemaakt. Bedrijven bekijken winsten, verliezen en deadlines en in de media wordt gekeken naar de meest schokkende nieuwsmomenten.

Aangezien we terugblikken op een geheel jaar is het logisch dat we op macroniveau kijken naar de dingen die ons bij blijven. Maar hoe was dit jaar voor jou op microniveau? Wat waren de kleinste, meest alledaagse dingen die het meeste hebben bijgedragen aan je plezier, gezondheid en levenskwaliteit van dag tot dag? Dat rondje wandelen in de ochtend, een ouderwetse spelletjesavond met je gezin, dat uur voor jezelf in de sportschool, die ene gezonde dieetkeuze die je hebt volgehouden of dat meditatiemomentje terwijl je wacht op de bus.

Als we een jaar in vogelvlucht bekijken en de grote evenementen aanstippen is het makkelijk om te vergeten dat de allerkleinste dingen, waar we elke dag een beetje van onze aandacht aan besteden, uiteindelijk het meeste opleveren op het gebied van levensplezier. Dus kijk naast je grote successen en overwinningen ook eens gevoelsmatig terug op de details van je leven en hoe die je beïnvloeden. Dan heb je meteen een helder beeld van welke goede voornemens het beste bij je passen voor volgend jaar.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).