Bewoners Heeten delen stroom


Bewoners van het Overijsselse dorp Heeten gaan de groene stroom die zij opwekken met elkaar delen. Dat schrijft de site Bright. Volgens de elektriciteitswet is het verboden om zelf opgewekte stroom door te verkopen, maar voor dit project is een uitzondering gemaakt. Dankzij het initiatief kunnen huishoudens die meer stroom opwekken dan zij zelf gebruiken, dit overschot verkopen aan hun buren. Zo moet worden voorkomen dat stroom uit zonnepanelen verloren gaat. Voor het project worden batterijen geplaatst, om de opgewekte stroom tijdelijk op te slaan.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).