Braziliaans bedrijf kweekt wespen voor bestrijden ongedierte


Een Braziliaans bedrijf kweekt wespen om gewassen te beschermen tegen ongedierte. Dat meldt de BBC. Om ongedierte te bestrijden maken boeren nu veelal gebruik van chemische pesticiden. Dit is slecht voor het milieu en ongezond voor de boeren zelf. De onderneming Bug, kweekt wespen en verzamelt de eitjes. Vervolgens worden drones ingezet om de wespeneitjes over de gewassen te verspreiden. De insecten houden het ongedierte zo op een natuurlijke manier op afstand waardoor er minder chemicaliën nodig zijn.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).