Britse supermarktketen verkoopt voedsel over datum


Een Britse supermarktketen gaat voedsel verkopen waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken. Dat schrijft The Guardian. De East of England-Co-op is de eerste grote keten in Groot-Brittannië die dit besluit neemt. Het gaat om onder meer verpakkingen met pasta, chips en rijst, die straks voor 10 cent per stuk worden verkocht. Het afgelopen jaar is hier in een aantal filialen al een proef mee gehouden, waaruit bleek dat de verpakkingen meestal binnen enkele uren waren verkocht. De keten hoopt met het besluit 2 ton voedsel per jaar te redden van de vuilnisbak.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).