Chocola met amandelen verlaagt cholesterol


Mensen met overgewicht kunnen hun cholesterol verlagen door dagelijks chocola en amandelen te eten. Dat meldt Reuters op basis van Amerikaans onderzoek. De proefpersonen kregen eerst een normaal dieet. Dit werd na 4 weken aangevuld met een dagelijkse portie amandelen, en na nog eens vier weken ook met chocolade. De toevoeging van amandelen aan het dieet bleek het cholesterolgehalte gemiddeld met 7 procent te verlagen. Bij het dieet met chocolade nam de kans op hart- en vaatziekten nog verder af. Vervolgonderzoek moet duidelijk maken wat het precieze effect is van chocola en amandelen op cholesterol.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).