December: Pinnend pensioen opbouwen


Pinnend je pensioen opbouwen – dat is het idee achter Pinsioen. Volgens bedenker Quirine van Eeden hebben zelfstandigen en werknemers met een flexibel contract vaak moeite met het opbouwen van voldoende pensioen. Pinsioen moet hier een oplossing voor bieden. Iedere keer dat er wordt gepind, wordt er ook een percentage van dit bedrag naar een persoonlijke pensioenrekening overgemaakt. Op deze manier kunnen gebruikers op een laagdrempelige manier geld opzij zetten voor later. Het idee is nog in ontwikkeling. Meerdere banken hebben inmiddels interesse getoond.

Beluister een interview met Quirine van Eeden: 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).