‘Digitaal medicijn’ tegen ADHD


Een game zou het concentratievermogen van mensen met ADHD kunnen verbeteren. Dat schrijft de site Tweakers. ADHD’ers krijgen nu vaak medicijnen om de stoornis te behandelen. De game van het Amerikaanse bedrijf Akili biedt mogelijk een alternatief. Het spel wil het brein trainen om informatie in real time te verwerken. Dit moet ertoe leiden dat spelers hun aandachtscurve verbeteren. De ontwikkelaar wil de game nu laten goedkeuren als behandelmethode door de Amerikaanse toezichthouder Food and Drug Administration.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).