Europese droneregelgeving stap dichterbij


Uniforme droneregelving voor alle lidstaten van de EU is een stap dichterbij. Dat meldt de site Dronewatch. Onderhandelaars van het Europees Parlement en de Europese Raad hebben een principeovereenkomst gesloten om het gebruik van drones beter te reguleren. Volgens de nieuwe Europese regels moeten drones vanaf 250 gram een unieke markering krijgen waarmee de bestuurder ervan herleid kan worden. De Europese Commissie zal nu de specifieke bepalingen over bijvoorbeeld hoogtebeperkingen en automatische landingsprocedures verder uitwerken. Dit moet zorgen voor meer veiligheid en betere bescherming van data.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).