Juli: Ouderen langer zelfstandig met slim alarmsysteem


Een intelligent alarmeringssysteem moet ouderen helpen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen. Dat meldt de Nationale Zorggids. Het zelflerende systeem legt het dagelijks activiteitenpatroon van de bewoners vast. Bij afwijkingen slaat het direct alarm door via een app familie of verzorgenden in te lichten. Op deze manier moet voorkomen worden dat iemand bijvoorbeeld hele dagen in bed blijft liggen. In september wordt het systeem getest in zorginstelling Careyn in gemeente Westland.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).