Juni: Autonome robot kan in toekomst zorgen voor minder fouten bij operaties


De inzet van volledig autonome robots kan het aantal medische fouten in de toekomst terugdringen. Dat stellen Amerikaanse wetenschappers in The Washington Post. Experimenten waarin een computerprogramma de robot voorziet van de benodigde informatie om weefsel van varkens te hechten, tonen goede resultaten. De onderzoekers denken dat dit een doorbraak kan betekenen voor operaties van weke delen bij mensen. Robotchirurgie wordt al vaak toegepast, maar nu worden deze robots nog vaak door een chirurg aangestuurd. Hierdoor blijft de nauwkeurigheid van de operatie nog altijd afhankelijk van menselijk handelen.

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).