Mei: Zwarte neushoorn terug in Rwanda


De zwarte neushoorn is teruggekeerd naar Rwanda. Dat schrijft The Guardian. 20 exemplaren zijn vanuit Zuid-Afrika naar het Akagera National Park overgebracht. Door stroperij is de oosterse zwarte neushoorn zo goed als uitgestorven. In Akagera werd het laatste exemplaar in 2007 gezien. Sindsdien is de beveiliging van het park veel beter geworden. Dierenbeschermers verwachten dat de nieuwe neushoornpopulatie zich in het wildpark zal uitbreiden.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).