November: Louvre Abu Dhabi geopend


In Abu Dhabi is in november een dependance van museum het Louvre geopend. Dat schrijft de Volkskrant. Het museum wil ‘een bolwerk van tolerantie en acceptatie’ zijn, met een collectie die een dwarsdoorsnede vormt van wat de mensheid sinds de oertijd aan kunst en cultuur heeft voortgebracht. Zo staat een Boeddha-beeld uit Laos naast een schilderij van Christus. Naast het bevorderen van tolerantie moet het museum er ook voor zorgen dat Abu Dhabi meer toeristen trekt. Op deze manier moet het emiraat minder afhankelijk worden van inkomsten uit de olie-export.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).