‘Productie zoete aardappel biedt kansen voor Nigeriaanse economie’


De productie van zoete aardappelen kan een belangrijke inkomstenbron voor Nigeria worden. Dat meldt de BBC. Momenteel is Nigeria erg afhankelijk van de olie-industrie. De export van deze fossiele brandstof is goed voor meer dan 70 procent van de overheidsinkomsten. Door de dalende olieprijs lopen deze inkomsten nu sterk terug. De Nigeriaanse overheid zoekt nieuwe exportmogelijkheden en zet hiervoor onder meer in op de export van zoete aardappelen. Investeringen in de productie van de aardappelen moeten ook extra banen opleveren voor jongeren.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).