Prototype Singhboard plaatmateriaal afgerond


Een plaatmateriaal op basis van strovezels kan een duurzaam alternatief bieden voor het gebruik van platen van hout. Het Nederlandse Singhboard heeft nu een prototype afgerond dat voldoet aan alle wettelijke kwaliteitseisen. Voor dit plaatmateriaal hoeven geen bomen te worden gekapt. Om het stro te kunnen binden wordt Jatropha-cake gebruikt; een restproduct dat overblijft na de productie van biobrandstof. Het duurzame plaatmateriaal is ontwikkeld door Robert Mohansingh in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).