September: Manifest verantwoordelijke journalistiek


Journalisten moeten meer verantwoordelijkheid nemen voor het wereldbeeld van hun lezers, kijkers en luisteraars. Dat is de gedachte achter het Manifest voor een Verantwoordelijke Journalistiek. Volgens initiatiefnemer World’s Best News keert een groeiend aantal Nederlanders zich af van het nieuws, omdat de focus hierin te vaak ligt op de negatieve uitzondering. Om hen terug te winnen zouden journalisten vaker aandacht moeten hebben voor structurele ontwikkelingen en oplossingen. Het manifest is ondertekend door andere door Felix Meurders, Charles Groenhuijsen en Rutger Bregman. Nieuwsorganisaties als Volkskrant en Nu.nl zijn naar aanleiding van het manifest in gesprek gegaan met de initiatiefnemers.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).