‘100.000 hectare bos langs snelweg’


Stel je eens voor: minder geluidsoverlast en meer natuur door langs elke snelweg een strook bos van minimaal 300 meter aan te leggen. Volgens een Delfts onderzoeksbureau zou het haalbaar zijn. Een dergelijke operatie zou zo’n 5 miljard euro kosten, vooral door de aankoop van landbouwgrond. Maar deze kosten kunnen ook weer worden terugverdiend. Bijvoorbeeld doordat er minder andere maatregelen nodig zijn om de klimaatdoelen te behalen, zo meldt NRC.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).