‘Alertheidstest telefoon voor vrachtwagenchauffeurs’


Vrachtwagenchauffeurs zijn na een lange dag vaak minder alert. In de toekomst zou een smartphone kunnen controleren of een bestuurder nog wel in staat is om te rijden. Dat is althans de verwachting van biometrisch expert Kevin Bowyer. Door een video van het gezicht te maken meet de telefoon straks onder andere de ademhaling en zelfs de polsslag. Op basis van deze gegevens kan de chauffeur worden gewaarschuwd om even rust te nemen, zo schrijft Deutsche Welle.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).