Belize verkiest koraalrif boven oliewinning


Wel of niet stoppen met het winnen van olie – zeker voor ontwikkelingslanden een lastige keuze, omdat zij voor hun inkomsten vaak erg afhankelijk zijn van natuurlijke bronnen. Zo bestaat de export van Belize voor meer dan een kwart uit olie. Toch kiest het Centraal Amerikaanse land voor een andere koers dan de Amerikaanse president Trump. De regering besloot onlangs om geen nieuwe boringen toe te staan. Dat is belangrijk voor het behoud van de grote koraalriffen bij het land, aldus de site Quartz. Bijna een half miljoen bezorgde wereldburgers deden mee aan een email-campagne van het Wereld Natuur Fonds om de Belizanen ervan te overtuigen het behoud van het rif boven de oliewinning te stellen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).