Gepensioneerde conrector helpt genderkinderen


Genderkinderen, worden ze genoemd. Jongens die geboren worden in het lichaam van een meisje, of andersom. Sommigen besluiten van geslacht te veranderen. Dat is geen gemakkelijke stap, en ze kunnen daar wel wat begeleiding bij gebruiken. In NRC een interview met Gert Bekendam, een gepensioneerde conrector, die deze kinderen hierbij helpt. Op scholen legt Bekendam samen met een genderkind uit wat het betekent om niet in het juiste lichaam geboren te worden. Zo wil hij zorgen voor meer begrip.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).