Hulp van leeftijdsgenoten bij mentale problemen


Een volwassene die meteen met een oplossing voor je probleem komt – voor veel jongeren reden genoeg om er überhaupt niet over te beginnen. Liever zoeken zij zelf naar de beste aanpak. Een Britse app geeft tieners met mentale problemen nu de mogelijkheid om anoniem hun zorgen met leeftijdsgenoten te delen. Deze kunnen vervolgens reageren met steun en advies. Tijdens een pilot bleken jongeren vooral hun verhaal te doen over problemen in de familie, psychische aandoeningen en schoolgerelateerde issues. Volgens The Guardian is de app inmiddels al meer dan zich keer gedownload.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).