Maatschappelijke en duurzame projecten erg populair onder crowdfunders


Steeds meer mensen investeren hun geld via crowdfunding. Vorig jaar is er door Nederlanders op deze manier 227 miljoen euro geïnvesteerd. Dat is ruim 30 procent meer dan in 2016. Opvallend is dat veel crowdfunders bij voorkeur kiezen voor een investering in een maatschappelijk of duurzaam project. Deze bedrijven halen gemiddeld hogere bedragen op dan andere ondernemingen. Volgens Trouw is de gunfactor zeker niet de enige motivatie om een project te crowdfunden: het gemiddelde rendement van 4 procent is voor veel investeerders ook erg aantrekkelijk.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).