Moderne kunst in Amsterdamse kerk


Steeds minder Nederlanders gaan naar de kerk. Maar de Oude Kerk in Amsterdam weet dankzij een multifunctionele inzet de hele week bezoekers te trekken. De kerk wordt niet alleen gebruikt voor diensten, maar ook als plaats waar moderne kunst wordt tentoongesteld. Volgens Het Parool zijn niet alle kerkgangers blij met de samenwerking. Zo vinden sommige dat de identiteit van de kerk gevaar loopt. Volgens predikant Jessa van der Vaart kan de samenwerking er juist voor zorgen dat er ook in de toekomst diensten in de kerk kunnen worden gehouden.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).