Nieuw museum in Indonesië toont controversiële kunstwerken


Een schilderij dat de intolerantie in de samenleving aan de kaak stelt. Lang bleven dergelijke werken verborgen voor gewone burgers in Indonesië. Maar in het nieuwe museum voor moderne kunsten in Jakarta zijn internationale controversiële kunstwerken nu voor iedereen te zien. En dat is opvallend, stelt Al Jazeera, want zelfcensuur en intolerantie spelen in de huidige Indonesische maatschappij een steeds grotere rol. Lage ticketprijzen moeten ervoor zorgen dat Indonesiërs uit alle lagen van de bevolking de tentoonstelling kunnen bezoeken. Mede hierdoor weet het museum veel bezoekers te trekken.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).