Oegandezen maken actiefilms met 200 dollar


Een film maken met uiterst beperkte middelen. Het gebeurt in de filmwijk Wakaliwood in de hoofdstad van Oeganda. Met een budget van 200 dollar weten filmmakers humoristische en ‘over the top’ actiefilms te produceren, zo schrijft de Volkskrant. Sommige daarvan worden zelfs cultklassiekers, zoals de film ‘Who Killed Captain Alex’, waarin de hele stad vanuit een eendimensionale helicopter wordt gebombardeerd. Op Youtube heeft de film al meer dan anderhalf miljoen views.

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).