School voor onstuimige jongens


Een school waar onstuimige jongens zichzelf kunnen zijn. In september opent in Amsterdam-Oost een vmbo die specifiek inspeelt op de behoeften van jongens. In de Volkskrant een interview met de initiatiefnemer. Kimo Steenaart wil een oplossing bieden voor het zogenoemde jongensprobleem. Veel jongens lopen na de basisschool een achterstand op en presteren onder hun niveau. Volgens de voormalige lerares Engels past de bestaande opzet van scholen hen minder goed en hebben zij behoefte aan structuur en beweging. Op de nieuwe school starten de leerlingen dan ook met een uur sport en het huiswerk wordt op school gemaakt. Het Kiem Montessori wil niemand uitsluiten, dus meisjes zijn ook van harte welkom op de nieuwe school.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).